Föräldrautbildning

Föräldrautbildning för er som väntar ert första barn


Nu har du/ni som väntar ert första barn eller kanske inte hade möjlighet att gå en kurs förra graviditeten möjlighet att få gå en inspirerande förlossnings- och föräldraförberedelsekurs! Kursen vänder sig till båda parter. Förlossningen blir ett aktivt samarbete och en gemensam positiv upplevelse. Ger dig/er viktiga redskap för en tryggare förlossning och föräldraskap. Vi går även igenom en del profylaxandning och avslappning i teori och praktik.


I Knivsta samarbetar vi med Fröhusets familjecentral, Knivsta Kommun, barnavårdcentraler och MVC psykolog i familjecentralsarbete och med föräldrautbildning.


Ca 3-4x2 tim samt förlossningsvisning och efterträff.


Pris: För er som är inskrivna på mottagningen ingår föräldrautbildningen 3- 4x2 timmar och är då gratis. Övriga kursdeltagare, ej inskrivna på mottagningen, betalar 1450 kr/par. Kursmaterial och fika ingår.Kursinnehåll:


    Förlossningen

    Smärtlindring

    Coaching

    Föräldraskap, föräldrarollen

    BVC och första tiden hemma

    Barnkonventionen

    Amning

    Förlossningsvisning

    Efterträff (efter förlossningen)

Vänta barn igen/Omföderskor:


För gravida och partners inskrivna på SinnligtInnehåll: Väntar du/ni barn igen? Vi tar upp ämnen som syskon,syskonkärlek och svartsjuka, föräldraskap,barnkonventionen, repetition förlossning mm.


Innehållet utformas också efter gruppens behov!Kursledare: Sinnligts barnmorskor

Courses in parenting and preparing for birth, with much focus on both theory and

practice (breathingtecniques och relaxation).


Please contact us if you are intrested in a english class/group!018-349101