Verksamhetschef


 
 
 
 

Lotta Wiström, Sinnligts ägare och grundare är leg.barnmorska, leg.sjuksköterska, certifierad taktil massör och inspiratör.

Jag har ett jobb som är otroligt roligt! Jag får arbeta med det jag själv brinner för, friskvård & hälsa!

Det gör jag i mitt arbete med mina två verksamheter:Vår barnmorskemottagning och friskvården med fantastiska aloe veraprodukter, taktil massage enligt Taktipro, samt kurser och seminarier.


Min bakgrund har jag i sjukvården, både inom sluten vård och primärvården.Jag startade min bana på Akademiska Sjukhuset i Uppsala 1984. Som barnmorska har jag arbetat på förlossningen och gynavdelning. Därefter arbetade jag med mödravård och familjecentrerat arbete i primärvården. Jag har även verkat privat inom läkemedelsindustrin och på en privat studentgynmottagning.  Jag har bedrivit sex- och samlevnadskunskap på olika skolor för ungdomar i åk 6 t.o.m. gymnasiet.


Jag har också arbetat med kvinnors företagande och driver frågor kring vård, vårdutveckling och vårdföretagande som jag tycker är mycket viktigt.


Som barnmorska arbetar jag med ungdomar, kvinnor och män, mammor, pappor och barn, i livets olika skeden och med den sexuella- och reproduktiva hälsan.

Jag driver barnmorskemottagning i Knivsta, anordnar psykoprofylaxgrupper, babymassage, taktil massage och sex- och samlevnadsundervisning på skolor samt föreläser för föräldrar och personalgrupper  m.fl.


Jag har i detta arbete förmånen att samarbeta med olika inspirerande personer som också arbetar för vuxna och barns hälsa i Knivsta och Uppsala län med omnejd.


Jag arbetar också för att papporna skall få större plats i barnens liv, bl.a. genom psykoprofylaxkurserna och genom vårt pappacafé som jag startade 2008 i Knivsta.

Hela tiden är det med barnets bästa i fokus! Trygga föräldrar ger trygga barn! "Anknytning och beröring" är viktigt för mig i mitt arbete med familjer!

Jag tycker att det är en förmån att få arbeta med kvinnor och par som står inför något så spännande i livet som att föda ett barn.


Jag är också engagerad i vårdfrågor lokalt och nationellt genom lokala uppdrag och genom Vårdföretagarna där jag sitter i valberedningen för bransch sjukvård. Jag jobbar också för kvinnors företagande på lika villkor- oavsett bransch och är en av deltagarna i Välfärdens grupp 8.Min egen energi fyller jag på med hjälp av familjen, mina fem kära barn min man och våra djur, konst, natur och vår trädgård!